zaterdag 24 mei 2008

Goedkope breiwol

24/05/2008
De olieprijzen vliegen omhoog, de benzine kost nu €1,63 per liter, ik ben blij dat ik mijn auto heb Ijslandse20kinder20trui202 weggedaan. Omdat gas en licht gekoppeld zijn aan de olieprijs, moeten we ook meer gaan betalen voor onze energie. Ik wil maar eens wat warms gaan breien voor komende winter, dan kan de thermostaat nog een graadje lager. Ik dacht aan een mooie trui of vest met ijslandse motieven.
Mijn jongste dochter is kort geleden naar de kringloopwinkel geweest op zoek naar leuke 2e hands kleding voor een verkleedfeest. Ik ben er best trots op dat ze dan eerst even naar de kringloop gaat overigens, en niet naar een dure feestartikelenwinkel. Ze was op zoek naar kleding in discostijl en is prima geslaagd, ze kwam thuis met een leuke broek en een geweldig t-shirt, voor maar een paar euro. De slimme meid kijkt ook altijd goed om zich heen en wist mij te melden dat er daar heel veel breiwol te koop is. Volgens haar is dit waarschijnlijk afkomstig uit de inboedels van overleden oudere dames. Dat zou best eens kunnen, vrouwen van de generatie van mijn moeder breiden heel veel. Mijn moeder en schoonmoeder hebben erg veel truien, borstrokken, gebreide onderbroeken, vesten en sokken gebreid.
Dus ik ga binnenkort eens even neuzen. Het is een flink eind fietsen, heen en terug 14 kilometer, maar dat heb ik er wel voor over.
Brei jij wel eens? En wat brei je dan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.