donderdag 1 mei 2008

verhoging voedselprijzen

01/05/2008
Wereldwijd gaan de prijzen voor voedsel fors omhoog, rijst is in korte tijd 2x zo duur geworden, tarwe en mais worden duurder. Ook de prijzen van suiker, spijsolieën, vetten, zuivelproducten en vlees zijn gestegen. Ik vraag me af welke gevolgen dit heeft voor de mensen in Nederland die onder de armoedegrens leven. Voor hen moeten de boodschappen ook een stuk duurder geworden zijn!
In Nederland leefde in 2005 ongeveer 10% van de bevolking onder de lage inkomensgrens, in de volksmond ook wel armoedegrens. (bron: Armoedemonitor, Sociaal Cultureel Planbureau/Centraal Bureau voor de Statistiek, december 2007). Toen was de lage inkomensgrens voor een alleenstaande ouder met twee kinderen €1.310,00. Voor een (echt)paar met twee kinderen bedroeg deze lage inkomensgrens €1.640,00.
Ik geef zelf per persoon per maand vergeleken met een jaar geleden zeker 20 euro meer uit aan boodschappen. Ik vraag me af hoeveel mensen door de voedselcrisis in de problemen komen! Zouden er nog meer gezinnen schulden krijgen en een beroep moeten doen op de voedselbanken?
Ik vind dat er tot nog toe weinig aandacht is voor het effect van de voedselcrisis in Nederland, het lijkt me goed dat er meer aandacht voor komt en dat de regering een voedseltoeslag geeft aan bijstandsgerichtigden en werkende armen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.