zondag 24 februari 2008

Een stukje maand over

Volgens de ABVAKABO FNV houden steeds meer mensen niet een stukje salaris, maar een stukje maand over. Twintig procent van de werknemers zegt niet rond te kunnen komen van hun inkomen. Dit zou te maken hebben met de credietcrisis. Meer dan de helft van de mensen zegt 650 euro (!) meer nodig te hebben om comfortabel te kunnen leven. Toch is de werkloosheid in Nederland niet erg hoog, zeker niet in vergelijking met de ons omringende landen. Er zijn vrij veel beleggingen in de credietcrisis verdwenen, maar ons arbeidsinkomen is niet of nauwelijks kleiner geworden. De welvaart is nog nooit zo hoog geweest als nu, in vergelijking met de armoedige jaren 50 en 60 bulken we werkelijk van het geld. Volgens mij is het zo dat veel mensen te gemakkelijk geld uitgeven aan zaken als mobieltjes, elektronica en vakanties. Als dit gedrag leidt tot schulden, dan beginnen de problemen. Schulden moeten afgelost, er moet rente betaald worden. Als je dan het ene gat met het andere gaat dichten, ja dan kom je van de regen in de drup.
Kinderen en pubers zouden moeten leren om te sparen, of in ieder geval niet meer geld uit te geven dan er binnenkomt. Als ik mijn dochters beluister, wordt daar op school weinig aandacht aan besteed. Ze hebben wel techniek gehad en verzorging. Maar financieel inzicht hebben ze er niet of nauwelijks gekregen. Wel economie, maar dat ligt verder van hen af, het gaat niet over henzelf. Gelukkig hebben ze een moeder die hen daar wat kennis over heeft bijgebracht.
Hoe was jouw financiële opvoeding?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.