zondag 13 januari 2008

Waterbesparing, wat levert het op?

13/01/2008
Ik vroeg me af: wat levert besparing op watergebruik financieel op? Eigenlijk opvallend weinig. Ik betaal  €1,21 per kubieke meter, inclusief drinkwaterbelasting en BTW. Afgelopen jaar verbruikte ik 102 kub, nu op jaarbasis 62 kub, dus is een besparing van 40 kub = €48,40. Dat is €0,93 per week. Bij besparing op watergebruik bij douchen bespaar je overigens zeker niet alleen op water, maar ook op gas. Ik denk dat daar financieel gezien een grotere besparing zit!
Overigens ben ik uit milieuoogpunt heel tevreden met mijn waterverbruik van 62 kub per jaar.
Nog even wat rondgekeken op internet en daarbij kom ik er achter dat mijn huishoudelijk waterverbruik zeker niet mijn enige waterverbruik is: onzichtbaar waterverbruik , alleen voor de productie van de grondstoffen van een boterham en een kop koffie wordt al 180 liter water verbruikt! Dat is nog eens andere koek dan dat ik mijn plasje doorspoel met het pas gebruikte sopje van de afwas!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.