donderdag 3 januari 2008

Voornemens

03/01/2008
Mijn goed voornemen om vooral alleen zaken te kopen die noodzakelijk zijn is voornamelijk geïnspireerd op een artikel in Genoeg nummer 65. Daarin komen de New Yorkers Judith Levine en Paul Cillo aan het woord die vertellen over hun ervaringen om een jaar lang niet te shoppen. Judith Levine is een schrijfster die over deze ervaringen een boek geschreven heeft: Not Buying It: My Year Without Shopping. Afgaande op het artikel in Genoeg, gaat het boek vooral over de gevaren van overconsumptie en de tijdwinst die het oplevert als je niet meer shopt. Wat ik herkenbaar vind, is dat (telefonische) verkopers reageren als afgewezen minnaars als je niet op hun aanbod ingaat. Ik heb heel veel verkoop-telefoontjes gekregen met aanbod voor oversluiten van de hypotheek, zorg voor een beter pensioen, een andere krant, etc. etc. Ook kreeg ik mensen aan de deur die mijn een rioleringsonderhoudsabonnement wilden aansmeren voor 60,00 euro per maand.
Men reageerde alsof ik een dief van eigen portemonnee was als ik niet op hun aanbod inging!
Het abonnement op Genoeg is overigens naast de krant en de tv gids het enige abonnement dat ik aangehouden heb. Het is een leuk blad over allerlei manier om milieuvriendelijk en consuminderend te leven. Ik haal er veel inspiratie uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.