donderdag 31 januari 2008

Eigen bijdrage hoorapparaten

31/01/2008
Ik hoor al heel lang tamelijk slecht. Niet doordat ik veel naar luide muziek heb geluisterd, nee gewoon een ziekte. Sinds kort was het gehoor zo achteruitgegaan dat ik in aanmerking kwam voor gehoorapparaten. Ik kon kiezen uit supergoede apparaten van in totaal 3553 euro, of iets minder geavanceerde, maar nog steeds héél goede van 2405 euro. De zorgverzekeraar blijkt ook bij een aanvullende verzekering van 3 sterren maar € 952,00 te vergoeden. Ik dacht even dat ik het niet goed hoorde!!! Wat zegt u, een eigen bijdrage voor in het sociaal verkeer noodzakelijke hulpmiddelen van 1453-2601 euro!! Dat is geen kattenpis! Dat laatste bedrag is voor mij bijna 2 netto maandsalarissen!
Gelukkig ben ik werkneemster en vindt de werkgever deze hulpmiddelen noodzakelijk voor mijn werk. Daarom kan ik van het UWV een vergoeding krijgen van ongeveer 700 euro per oor. Daar ben ik héél blij mee! Ik hoef nu "alleen maar" de batterijen, de verzekering, onderhoud en contrôle te betalen.
Het toestel is compleet met ringleidingmogelijkheid, geweldig, kan ik ook weer eens naar de schouwburg en alles verstaan in plaats van minder dan de helft!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.