woensdag 28 november 2007

Orgaandonatie

28/11/2007
Ik wil iedereen die mijn weblog leest even attenderen op de nieuwe weblog http://ikbendonorenjij.web-log.nl/ Ik ben al wel 20 jaar donor. In eerste instantie was geen registratie mogelijk en had ik altijd een handgeschreven verklaring bij me. Toen vanaf 1998 de mogelijkheid kwam me te registreren heb ik dat direct gedaan. Ik vind het een goed idee dat ik anderen na mijn dood nog tot nut kan zijn en daarmee misschien levens van anderen kan verlengen of de kwaliteit van leven een stuk beter maken (bij hoornvlies of huiddonatie). Als ik dood ben, heb ik er zelf toch niets meer aan. Mijn kinderen zijn al jaren op de hoogte en hebben toen ze 18 jaar werden zelf ook een donorregistratie geregeld.
Misschien heeft het te maken met het zuinig willen omgaan met alles van waarde. Ik gooi niets zomaar weg, maar beoordeel eerst of het echt niet meer gebruikt en gerepareerd zou kunnen worden.
Hoe staan jullie tegenover orgaandonatie? Het zou toch een mooi idee zijn om bij je overlijden door middel van donatie een nierpatiënt aan een nieuwe nier te helpen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.