dinsdag 20 november 2007

Consuminderen op dekbedden

20/11/2007
Ik heb een vierseizoenendekbed. Ik meende dat ik al lang het herfstdekbed in gebruik had. Maar gisteravond had ik het toch koud in bed! Ik ben toch maar eens even in de kast gaan kijken welk dekbed daar nog lag: het herfstdekbed dus. Had ik ongemerkt tot diep in november in mijn onverwarmde slaapkamer onder het zomerdekbed geslapen! Ik had er al wel een fleece-plaid overheen gelegd, maar niet het herfstdekbed in gebruik genomen. Ha, ha dat is pas consuminderen! Op deze manier gebruik ik over 20 jaar dit vierseizoenendekbed nog steeds! Ik heb nu beide dekbedden weer op mijn bed gelegd.
Komend weekend ga ik mijn elektrische onderdeken weer in gebruik nemen. Ik zet er een schakelklok tussen, zodat de deken om 21.00 uur aangaat en om 23.00 uur weer uit. De deken verbruikt 37 watt. Er van uitgaande dat ik de deken 120 dagen 2 uur lang gebruik, betekent dit een stroomverbruik van 8,88 kWh. Kosten: 8,88 x € 0,15 (kosten per kWh) = € 1,33. Of heb ik mij ergens verrekend?
Vraagje: gebruik jij de CV in je slaapkamer? Ik gebruik de CV in de slaapkamer eigenlijk nooit, behalve als het heel hard vriest, dan zet ik alle radiatoren een beetje open, om te voorkomen dat de installatie kapot vriest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.