maandag 15 oktober 2007

Spaarder bij Postbank krijgt extreem lage rente

Vandaag lekker herfstvakantie, dus lekker met mijn (Volks)krantje op de bank de dag begonnen. Voorpaginanieuws in de Volkskrant van vanochtend is dat de Postbank extreem lage rente geeft op de Plusrekening, namelijk 0,5%. Dit levert de Postbank flink wat extra winst op! De Postbank begint bij de introductie van een spaarrekening met een redelijke rente, en die wordt systematisch verlaagd. Niet alleen voor de Plusrekening, maar ook voor andere spaarrekeningen geld dit beleid.

Ik snap echt niet waarom mensen hun spaargeld niet op een andere bankrekening zetten, een rekening waar de rente het hoogste is! Ik ga regelmatig op zoek naar de bank met de hoogste rente. Dat levert tenminste wat op, als je je geld bij de Postbank wegzet, kun je het bijna net zo goed in een oude sok stoppen. Bij de Postbank krijg je bij calamiteiten als brand en neerstortende vliegtuigen nog wel je geld terug, maar dat is dan ook het enige voordeel.

Zie ook mijn blog van 30 augustus dit jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.