zondag 14 oktober 2007

Pensioen

14/10/2007
Mijn weblog gaat over sparen om de hypotheek versneld af te lossen. Ik geef jullie hierbij een toelichting over waarom ik een deel van de hypotheek wil aflossen.
Ik heb nu precies 10 pensioenjaren (+ 14 dagen) opgebouwd. Ik ben binnen 2 maanden 55 jaar. Er komen dus als alles goed gaat nog 10 pensioenjaren bij. Het dan opgebouwde pensioeninkomen + AOW is ongeveer 6.500,- bruto per jaar lager dan mijn huidige inkomen. Ik spaar per maand van mijn salaris nog ongeveer 55 euro voor extra pensioen, maar dat geld zit al bij het bovengenoemde pensioenbedrag in, anders zou het pensioen lager zijn.
O
p dit moment zijn mijn vaste lasten nog prima op te brengen, ook door de hypotheekrenteaftrek, maar als ik minder inkomen krijg, betaal ik minder belasting en krijg ik dus ook minder hypotheekrenteaftrek, dus dat wordt als ik daar niets aan doe, armoede lijden. Vandaar mijn pogingen om de komende 10 jaar zoveel te sparen, dat ik een deel van de hypotheek af kan lossen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.