zondag 7 oktober 2007

Grote uitgaven

09/10/2007
Deze maand wordt de maand van de grote uitgaven. Het dak is gerepareerd, de CV is deels gerepareerd, maar er blijkt nog een reparatie te moeten volgen, want de ketel is op dit moment nog onveilig, verder heb ik in mei/juni/juli ten onrechte woontoeslag gekregen, die moet ik nu weer terugbetalen. Beetje naief misschien, ik dacht dat als ik de huur opzei, de woontoeslag ook opgezegd werd, maar dat bleek niet zo te zijn, ik kreeg als koophuisbewoner de woontoeslag op mijn rekening gestort.
Verder ben ik bij de podotherapeut geweest. Deze rekening kan ik declareren bij de ziektenkostenverzekeraar, maar ik moet het geld eerst voorschieten. Voor al deze kosten moet ik mijn spaargeld aanspreken. Het gaat om de volgende bedragen:
podotherapie                              33,50
waterdicht maken schoorsteen: 798,-
Reparatie CV                             175,-
Terugbetaling woontoeslag        295,-
                             Totaal 1301,50, dat is bijna mijn hele maandsalaris!
Sparen wordt deze maand niets, er moet geld uit de elektronische spaarpot komen. Maar ja, eigenlijk had ik die woontoeslag helemaal niet moeten ontvangen, daar had ik als koophuisbewoner helemaal geen recht meer op, ik heb dat geld even op een spaarrekening gezet en het gaat nu weer naar de belastingdienst. Waarschijnlijk vragen ze ook rente voor dit geld, lijkt me wel waarschijnlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.