vrijdag 12 oktober 2007

Duur uit met de Lotto

12/10/2007
Mijn oudste dochter werd in begin dit jaar opgebeld met het aanbod dat ze een maand gratis mee mocht spelen met de lotto als ze abonnee werd voor €5,- per week. Ze kon altijd weer opzeggen en het gewoon gratis proberen. De 20 jarige dochter gaf braaf haar geboortedatum en gironummer door en werd zonder dat ze het zelf goed in de gaten had, abonnee van de Lotto. Naar ze dacht gratis, maar dat was absoluut niet zo, er werd steeds 20 tot 25 euro per maand van haar rekening gehaald. Half juni heeft ze voor de 1e keer een opzeg brief gestuurd, gewoon gedownload van http://www.opzeggen.nu/index.php?option=com_content&task=view&id=137&Itemid=135
Op deze eerste brief kwam geen reactie, ook op de tweede brief, in augustus, kwam geen reactie. De lotto bleef maar plukken. Daarna heeft ze in september een derde brief gestuurd met het dreigement dat ze voortaan elk bedrag, dat van haar rekening gehaald werd, zou terugvorderen. Storneren heet dat officieel. Ook hierop kwam geen reactie van de lotto met bevestiging van ontvangst, maar wonder boven wonder er werd geen geld meer van haar rekening gehaald! Een bevestigingsbrief dat haar abonnement gestopt werd heeft ze nooit ontvangen. Helaas heeft ze geen cent gewonnen met het meespelen in de lotto en is ze wel ruim €100,- euro armer geworden. Maar ze heeft haar leergeld betaald en laat zich niet geen zaken meer aansmeren via de telefoon.
Ik ben eigenlijk heel kwaad dat het in Nederland zomaar kan dat je door telefonisch wat gegevens te verstrekken, er via automatische incasso geld van je rekening gehaald kan worden en het flink wat doorzettingsvermogen kost om weer van het abonnement af te raken!
Update op 13 oktober: de bevestigingsbrief dat haar abonnement gestopt is per 12 oktober, is vandaag gearriveerd, bijna 4 maanden na de 1e opzegbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.