donderdag 27 september 2007

Duur uit eten

27/09/2007
Dinsdagavond ben ik met mijn vaste vriendinnengroepje uit eten geweest. We gaan ongeveer 1x per twee maanden uit eten, daarnaast komen we op elkaars verjaardagsfeestjes etc. We zijn met ons vijven. We hebben gezellig bijgepraat over onze kinderen en over ons werk. Ooit zaten we allemaal in de bijstand en hadden we kleine kinderen. We pasten op elkaars kinderen zonder dat daar geld aan te pas kwam. We noemden het destijds "de ruiloppasgroep". We kwamen elke twee weken bij elkaar op de koffie. We pasten toen niet alleen op elkaars kinderen, maar maakten ook goedkope uitstapjes, ruilden kinderkleding uit, en bespraken de "belangrijke dingen des levens". Deze groep bestaat deels al ruim 20 jaar en is sinds ongeveer 15 jaar stabiel van samenstelling.
We aten dinsdag in een restaurant met enige pretentie, en was dus ook nogal duur. Maar het gebodene viel erg tegen! Vier van de vijf gerechten werden niet zo afgeleverd als ze op de kaart stonden. Daarnaast was de wijn en het brood uiterst zuinig gepresenteerd. Mijn wijnglas zat voor ongeveer 1/4 vol. Ik had een cesarsalade besteld, volgens het menu met diverse soorten sla, pijnboompitten, anjovis en een stuk zalm op de huid gebakken. Er zou een portie brood met gezouten boter bij zitten. De pijnboompitten waren nergens te bespeuren, de anjovis bleek zure vis te zijn. Het was net zure haring, maar dan een beetje kleiner. Er was erg weinig brood, ongeveer een half in schijfjes gesneden pistoletje en de boter was volgens mij niet gezouten. Ook drie andere gerechten vertoonden gebreken, daar zou zure room bij moeten zitten. We riepen de bediening erbij. Die beweerde bij navraag bij de kok dat de anjovis zo geserveerd diende te worden en kwam een schaaltje pijnboompitten brengen. De zure room bleek op, maar daar was tijdens de bestelling met geen woord over gerept. Er werd ook niet spontaan een vervanging van de zure room aangeboden. Na lang aandringen bracht men toch nog een ander soort sausje.
Het was verder wel een gezellige avond, maar in dat restaurant komen we nooit meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.