woensdag 28 mei 2008

Een bankrekening, de gewoonste zaak van de wereld?

28/05/2008
Het hebben van een bankrekening en internetbankieren zijn niet zo gewoon als je zou denken. Volgens een studie van de Europese commissie heeft 1 op de 5 volwassen West-Europeanen geen bankrekening (nu.nl). Daarnaast hebben in de 15 oude EU (Europese Unie) -landen 3 op de 10 volwassenen geen spaarrekening. In midden Europa heeft meer dan de helft van de volwassenen geen spaarrekening. Ook heeft daar bijna 75% van de volwassenen geen toegang tot mogelijkheden tot het lenen van geld.
Ik had niet gedacht dat er zoveel mensen in onze moderne wereld geen bank- of spaarrekening hebben, zoiets had ik verwacht van landen in Afrika, of Zuid-Amerika. Maar in West- en Midden Europa? En ik maar denken dat mijn 84-jarige moeder heel erg achterloopt omdat ze niet internetbankiert.
Als je niet via de bank kunt lenen, kun je natuurlijk nog steeds wel lenen, maar dan op ouderwetse manieren, via een woekeraar bijvoorbeeld. Dus het betekent niet dat mensen zonder bankrekening geen schulden hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.